Laat ChemDry Doornenbal uw zonnepanelen reinigen

Is het tijd om uw zonnepanelen te reinigen in Arnhem? ChemDry Doornenbal adviseert u om zonnepanelen standaard minimaal één keer per jaar te laten reinigen. Als u dit niet doet, verliezen uw zonnepanelen hun optimale rendement. Gelukkig beschikt ChemDry over het benodigde specialisme dat nodig is voor het grondig reinigen van zonnepanelen. Zo weten onze vakmensen precies welke reinigingsmiddelen het best bij uw panelen toegepast kunnen worden. Bovendien kunt u bij ons onder gunstige omstandigheden een onderhoudscontract afsluiten, waarbij u zelf kunt kiezen hoe vaak u uw zonnepanelen laat reinigen in Arnhem.

Waarom is reiniging van zonnepanelen zo essentieel?

Nieuwe of brandschone zonnepanelen hebben een optimaal rendement. Deze leveren u de maximaal haalbare hoeveelheid elektriciteit, wat een gunstige uitwerking heeft op het milieu en uw energierekening. Bepaalde soorten natuurlijke vervuiling zoals bladeren en vogelpoep kunnen na verloop van tijd het rendement echter met maar liefst 18% verminderen, zo heeft een onderzoek van TNO aangetoond. Dit is natuurlijk enorm zonde. Uw energierekening en het milieu worden hierdoor alsnog negatief beïnvloed. Het laten reinigen van uw zonnepanelen in Arnhem kunt u dan ook zien als investering. Door uw panelen minimaal jaarlijks te laten reinigen behouden deze een zo goed mogelijk rendement, waardoor u deze investering minstens gedeeltelijk terugverdient.

Is een grondige reiniging wel écht nodig?

Sommige mensen blijken te vermoeden dat een grondige reiniging van zonnepanelen met specialistische middelen niet echt nodig is. Helaas blijkt dit vermoeden steeds weer op een misverstand te berusten. Een regenbui, hoe straf ook, slaagt er vrijwel niet in het opgebouwde vuil weg te spoelen. Ook een doorsnee tuinslang die in een gemiddelde woning aanwezig is, heeft lang niet voldoende kracht en capaciteit om zonnepanelen grondig te reinigen. Niet alleen de waterkracht en de typen reinigingsmiddelen zijn hierop van invloed. Ook de hellingshoek heeft hiermee te maken. Immers: hoe vlakker de hellingshoek, hoe meer vuil er achter blijft en hoe lastiger te bestrijden met niet-specialistische materialen. Kortom: laat de specialisten van ChemDry Doornenbal uw zonnepanelen in Arnhem reinigen. Zo weet u zeker dat dit grondig en vakkundig gebeurt.

Uw zonnepanelen laten reinigen in Arnhem? Contacteer ons

Heeft u nog vragen over het laten reinigen van uw zonnepanelen? Of wilt u een onderhoudscontract afsluiten zodat u verzekerd bent dat wij uw zonnepanelen komen reinigen in Arnhem? Voor al uw vragen hieromtrent kunt u ons bellen: 0481-450900. Een bericht achterlaten via ons online contactformulier kan ook, evenals e-mailen: info@chemdrydoornenbal.nl. ChemDry Doornenbal zorgt er vervolgens graag voor dat uw panelen in optimale toestand blijven voor het hoogste rendement. Conclusie: er zijn louter voordelen als u ons uw zonnepanelen laat reinigen in Arnhem.