Een ongelukje zit in een klein hoekje en iedereen heeft regelmatig te maken met vlekken. Voordat u weer eens te maken krijgt met een vervelende vlek doen wij u hierbij tips aan de hand om erger te voorkomen. Chem-Dry heeft bijvoorbeeld de vlekkenblusser en een olie en vetten verwijderingsmiddel in de vorm van een spuitbus. Een onmisbare hulp in huis, kantoor, auto etcetera. Zij helpen eenvoudig bij het verwijderen van een vlek. Wanneer uw tapijt of stoffering ook nog eens is behandeld met ons beschermmiddel dan laat de vlek zich gemakkelijk verwijderen.

Tips

1.  Reageer direct, hoe langer men wacht hoe moeilijker het verwijderen wordt.

2.  Bepaal de soort vlek, het is belangrijk dat te bepalen zodat u de beste middelen kunt kiezen voor de verwijdering.

3.  Schep de resten weg, eventueel met een lepel. Werk daarbij van buiten naar binnen.

4.  Ga niet wrijven want dat zorgt ervoor dat de vlek nog verder in de stof komt.

5.  Gebruik onmiddellijk de Chem-Dry Vlekkenblusser of de Chem-Dry Olie-en vettenverjager.

6.  Deze zijn speciaal ontwikkeld om de meest gangbare vlekken (ook oude) zonder nadelige gevolgen voor de stoffering te verwijderen.Lees hierbij wel altijd eerst de gebruiksaanwijzing.

7.  Dep de vlek net zolang met een (vochtige) witte absorberende doek of keukenrol tot er niets meer wordt waargenomen. Dep hierbij van buiten naar binnen.

8.  Herhaal eventueel de behandeling met de Chem-Dry Vlekkenblusser.

9.  Ga hierbij voorzichtig te werk en ga niet te hard borstelen of wrijven. De kans bestaat dat de vlek alleen maar groter wordt en dat u bovendien de vezels beschadigd. Als u de vezels beschadigd dan blijft dat altijd zichtbaar, ook als de vlek verwijderd is.

10. Gebruik geen wasmiddelen. Hun samenstelling is niet voor tapijtreiniging bedoeld. U kunt er soms zelfs uw tapijt mee beschadigen.

11. Gebruik ook nooit bleekmiddelen, tenzij de informatie over uw tapijt anders vermeldt.