Reiniging Zonnepanelen

Een uitvoerige reiniging van uw zonnepanelen, zorgt ervoor dat u maximaal rendement behaalt. Hoe schoner uw zonnepanelen, hoe meer zonlicht deze opvangen en hoe beter dit weer omgezet kan worden in groene energie. Vaak wordt gedacht dat zonnepanelen wel schoon worden door een fikse regenbui. Maar helaas, een regenbui is niet voldoende voor een écht grondige reiniging. Lees waarom het verstandig is te kiezen voor onze professionele reiniging van uw zonnepanelen.

Waarom zonnepanelen een uitvoerige reiniging behoeven

Een zonnepaneel staat blootgesteld aan allerlei invloeden van buitenaf. Denk aan weer en wind, maar ook viezigheid zoals vogelpoep, blaadjes en algen. Bovendien geldt, hoe vlakker de hellingshoek van uw zonnepaneel, hoe meer vuil er achterblijft. Dit vuil veroorzaakt een schaduwvlek op het paneel en daarmee minder opbrengst. Het TNO heeft eerder al aangetoond dat er jaarlijks een vermindering van opbrengst van 4% tot wel 18% kan zijn! Wij raden u daarom aan uw zonnepanelen minimaal 1 x per jaar te laten reinigen. Idealiter is echter 2 keer: 1 keer in het voorjaar en 1 keer in het najaar. Plan nu alvast een afspraak voor een reiniging voor na deze warme zomer!

Kies voor onze vakkundige zonnepanelen reiniging

U begrijpt, een regelmatige en vakkundige reiniging van uw zonnepanelen is geen overbodige luxe. Schakel hiervoor Chem-Dry Doornenbal in via 0481-450900 en wij komen langs om uw zonnepanelen die professionele reiniging te geven!