IMG 3288

Is graffiti kunst?

Is graffiti nu kunst of niet? Daarover zijn de meningen vaak verdeeld. Dit hangt natuurlijk ook af van de plek waar de graffiti is gespoten. Felle kleuren, teksten met een bepaalde boodschap. Allemaal bedoeld om uw aandacht te trekken. Is dit kunst? Misschien wel. Niet iedereen is het daar mee eens. U kunt het ook zien als vandalisme. Overheidsgebouwen, treinen en auto’s zijn regelmatig het doelwit. Graffiti veroorzaakt veel ergernis en boosheid. Zonder de gevel te beschadigen kan graffiti snel verwijderd worden. Gelukkig kunt u hiervoor een gespecialiseerd bedrijf als Chem-Dry Doornenbal inschakelen. Lees snel verder over wat Chem-Dry Doornenbal voor u kan betekenen op het gebied van graffiti verwijderen.

Gebruikte technieken bij verwijderen graffiti

Inspirerend, uitnodigend en schoon: de eerste indruk is belangrijk bij een gebouw. Vooral als klanten van u regelmatig naar uw kantoor komen. Een schone en representatieve gevel is dan wat u wilt. Wist u dat Chem-Dry Doornenbal al sinds 1991 actief is binnen de wereld van reiniging. Het verwijderen van graffiti is één van onze specialiteiten. Hiervoor gebruiken wij de volgende, unieke reinigingsmethoden:

  • Hogedrukreiniging
  • Hogedrukreiniging met reinigingsmiddel
  • Softstralen

De meest gemakkelijke manier om graffiti te verwijderen is via hogedrukreiniging. Het water wordt verhit tot 150 graden en vervolgens wordt de stoom met een hogedrukspuit onder hoge druk tegen de gevel aangespoten. De verf lost dan op. Soms blijft er toch graffiti op uw muur zitten. Meerdere lagen graffiti kunnen verwijderd worden door een reinigingsmiddel toe te voegen. Bij hardnekkige graffiti is softstralen de oplossing. Zand of kleine steentjes voegen wij dan toe aan het water. Laat dit vooral door een specialist doen. Chem-Dry Doornenbal voorkomt dat er schade aan uw gevel ontstaat.

Frisse, inspirerende gevels

Graffiti wilt u natuurlijk zo snel mogelijk van uw gevel hebben. Dat begrijpen wij en met onze calamiteitenservice spelen wij hierop in. Ideaal als er midden in de nacht graffiti op uw voordeur of auto is gespoten. In zo’n noodgeval is het begrijpelijk dat u dit zo snel mogelijk verwijderd wilt hebben. In geval van nood kunt u ons 24/7 bereiken. Chem-Dry Doornenbal streeft naar een hoge dienstverlening. Al ons personeel is VCA-gecertificeerd. Op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu houden zij zich dus aan de vastgestelde regels.

Kies voor een specialist!

Heeft u last van graffiti? Dan weet u wat u moet doen. Laat het verwijderen door Chem-Dry Doornenbal. Gevelreiniging is onze specialiteit. Uw woning of bedrijfspand krijgt een betere uitstraling, u voorkomt schade aan uw binnen- en buitenmuur en verhoogt de waarde van uw huis. Dus laat Chem-Dry Doornenbal uw gevel reinigen.